Oul de prepelita    

           

       Specialistii le recomanda persoanelor care sufera de alergii sa evite ouale de gaina.
  Fierte sau crude ,ouale de prepelita pot fi folosite in tratamentul unui numar impresionant de afectiuni pentru care sunt recomandate mai multe feluri de cure cu aceste oua depinzand de tipul de afectiune avut.

 
        Sunt recomandate doua tipuri de cura cu oua de prepelita: 
1. CURA DE 120 DE OUA - pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces. 
2. CURA DE 240 DE OUA - pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.
 
     Este foarte important sa se consume oua proaspete: 
 
    Pentru copii:
1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 1 si 3 ani:
                     -Se pot administra cate doua oua zilnic. 
2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani: 
                     -Se adminsitreaza cate trei oua zilnic. 
3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani: 
                     -Se pot administra cate trei oua zilnic. 
4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:                                                  
                     -In primele patru zile - cate trei oua pe zi; 
                     -Intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe zi; 
                     - In a 31-a zi - trei oua
                     -In a 32-a zi - un ou.
     Pentru adulti:
5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani
                     -In primele doua zile - cate trei oua pe zi; 
                     -In a treia zi - patru oua pe zi; 
                     -Incepand cu ziua a patra, pana in a 24-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi;
                     -In a 25-a zi - trei oua pe zi; 
                     -In a 26-a zi - doua oua pe zi
 
6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti
                     -In primele doua zile - cate trei oua pe zi; 
                     -In a treia zi - patru oua pe zi; 
                     -Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi; 
                     -In a 49-a zi - trei oua pe zi; 
                     -In a 50-a zi - doua oua pe zi
 

   Ouale se beau crude incercand sa nu spargem galbenusul sau amestecate cu produse naturale:

MIERE DE ALBINE , ZEAMA DE LAMAIE sau PULPA DE FRUCTE.
 

   Se iau dimineata (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei),pe stomacul gol,iar micul dejun se consuma dupa 2 ore.Pentru persoanele cu anemii severe sau cu afectiuni digestive majore,micul dejun se poate lua dupa jumatate de ora de la administrarea oualor. 

  Pentru adulti cura se poate repeta dupa 20 de zile de pauza,iar pentru copii dupa minim 2 luni.

Sunt interzise bauturile alcoolice pe perioada tratamentului,deoarece reduce efectele terapeutice cu pana la 50%.

 
 

 Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:

     

   Ingrediente: 10 albusuri de ou de prepelita, 2 fiole de laptisor de matca, o lingurita de miere de albine, un varf de cutit de drojdie.

 

       Cele 10 albusuri de ou se amesteca pana la omogenizare cu laptisorul de matca,mierea si drojdia.Se lasa la dospit,intr-o incapere bine incalzita,timp de 24 ore.
       Se spala parul in fiecare seara si,dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din 5 in 5 milimetri,daca nu ne permitem sa ne tundem de tot.
       Peste noapte,capul se acopera cu un prosop curat.
       Dimineata se spala,de preferinta cu ceai de musetel.
       Solutia ramasa poate fi pastrata,la rece,in frigider pana la consumare.

 

Ce contine un ou de prepelita ?

Efectele miraculoase produse de oul de prepelita în organism se datoreaza proteinelor de calitate superioara din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care sufera de alte boli înregimul carora ouale sunt interzise. De asemenea, ouale de prepelita contin aminoacizi esentiali si factori antialergenici. La fel de valoroase sunt si enzimele care curata depunerile de colesterol de pe peretii vaselor sanguine

 

                                 Un ou de prepelita are urmatorul continut nutritiv :

 

100 gr = 158 kcal , 74.6% apa , 13.1% proteine , 11.2% grasimi , 1.1% diverse.

 

Minerale: 64 mg calciu, 226 mg fosfor, 3.65 mg fier, 13 mg magneziu, 132 mg potasiu, 141 mg sodiu, 1.47 mg zinc, bogat in sulf, seleniu s.a;

 

Vitamine: A (10%), E (3%), B1 sau thiamin (8%), B2 sau riboflavin (46%), B6 (7%), B12 (26%), folate (16%), D3;

            Comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita are un continut de colesterol de numai 1,4% fata de 4%; grasimi de circa 3 ori mai putine; ca aport proteic galbenusul contine 23% fata de 16% - 17% la oul de gaina. 

 

             La continutul de minerale si vitamine, comparatiile nu-si au rostul: de 6 ori mai multa vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 7,5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multa vitamina B2, de 7.5 ori mai multe microelemente (calciu, zinc, potasiu) precum si alte substante antialergice, ce fac ca oul de prepelita sa diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de aparitia reactiilor alergice.